Olemme osa Coronariaa

Allasterapia

Allasterapialla tarkoitetaan altaassa tapahtuvaa yksilöllistä liikeharjoittelua hyödyntäen veden vastusta ja veden nosteen keventävää vaikutusta. Vedessä asiakas kykenee tekemään liikkeitä, jotka saattavat muuten olla liian vaikeita tai jopa mahdottomia.

Vedessä kivut lievittyvät ja veden hydrostaattinen paine vähentää turvotuksia. Allasterapia voi olla osa fysioterapeuttista suunnitelmaa ja siellä voidaan kehittää mm. kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiokykyä, hapenottokykyä, uintitaitoja sekä motivoida vesivoimisteluun sekä rohkaista omatoimiseen harjoitteluun. Fysioterapeutti on mukana altaassa ohjaamassa ja turvaamassa harjoittelua. Toteutamme allasterapiat Kuusamon Tropiikissa sekä Kuusamon Uimahallissa. Asiakkaillemme ei aiheudu lisäkustannusta altaiden käytöstä terapiakäytössä.

Henkilöstömme on suorittanut usean kerran Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton Trimmi-kurssin, joka täyttää viranomaisohjeen vaatimuksen turvallisuuskouluttamisesta altailla toimivien henkilöiden osalta. Trimmi-koulutus on osa Kelan vaikeavammaisten avoterapiastandardin turvallisuusvaatimuksia. Vakuutusyhtiöiden lisäksi toimimme allasterapian palveluntuottajana Kelan vaativassa lääkinnällisessä kuntotuksessa sekä Kuusamon Terveyskeskuksen lääkinnällisessä kuntotuksessa. 

Allasterapiaa suoritaa kaikki yrityksemme fysioterapeutit Kirsti Ketola, Jenni Korteniemi, Tatu KorkalainenElina Latva-Kurikka, Jenni Lehto, Tuula Mustonen, Bigga Paadar-Väliaho, Markku Santanen sekä Tuomas Säkkinen.

 

 OmaFysio  medi shop logo     medi sukkapiste logo            smartum logo

Coronaria kuntoutus- ja terapiapalvelut Kuusamo

Kirkkotie 23 A
93600 Kuusamo
010 525 8801
kuntoutus@coronaria.fi

Aukioloaikamme

Palvelemme 
ma-to klo 8.00-18.00, pe 8.00-16.00

muina aikoina sopimuksen mukaan